Werkwijze.

Werkwijze bij Chiropractie Hellevoetsluis

Uw eerste bezoek bestaat uit:

Het invullen van de vragenlijst.
Kennismakingsgesprek; het doornemen van de vragenlijst en vragen over de aard van de klacht, hoe lang de klacht aanwezig is en welke beperkingen u hierdoor ondervindt.
Lichamelijk onderzoek: Op basis van de door u verstrekte informatie krijgt u een lichamelijk onderzoek.

Dit kan onder andere bestaan uit:

  • een houdingsonderzoek
  • een orthopedische en neurologische toetsing
  • een onderzoek van de ruggengraat

Het doel van deze onderzoeken is de achterliggende oorzaak van uw gezondheidsprobleem op te sporen. Op basis van de resultaten van dit onderzoek doen we u een voorstel voor een behandelplan. Daarbij geven we tevens aan wat de behandelprioriteiten zijn.

De vervolgafspraken verlopen via het principe van de 3 fasen:

Fase 1; Stabilisatiefase: De eerste fase van chiropractische
behandeling is nodig om het lichaam te stabiliseren. Om dit zo effectief mogelijk te laten verlopen is intensieve behandeling nodig (1 à 3 keer per week, afhankelijk van de persoonlijke situatie). Gedurende deze fase is het mogelijk dat er reacties in het lichaam optreden zoals b.v. pijn, stijfheid en vermoeidheid. Dit zijn natuurlijke reacties op de behandeling. De reactie kan ook worden veroorzaakt door het vrijkomen van toxische stoffen welke zich hebben opgehoopt. Genoemde mogelijke reacties zijn van tijdelijke aard. Het is aan te raden veel water te drinken en voldoende rust te nemen.

Fase 2; Fase van opnieuw opbouwen: de bedoeling van deze fase is om het lichaam (wervelkolom, gewrichten, spieren en gewrichtsbanden) er weer toe te brengen zich aan te passen aan normale omstandigheden van uw lichaam. Na de stabilisatie is er een omgeving gecreëerd die zorgt voor betere genezing van het weefsel.
Dit is van cruciaal belang aangezien dit weefsel steun biedt aan de wervels en de bijhorende gewrichten.

Let op: gedurende deze fase is het belangrijk om te onderkennen dat, hoewel de frequentie van de behandelingen en de pijn gewoonlijk verminderen, het proces nog steeds in een cruciale fase is. Overbelasting kan in deze fase een terugval veroorzaken.

Fase 3; Onderhoud/Preventie: nadat uw wervelkolom gestabiliseerd is, is het aan te raden om op regelmatige basis terug te komen zodat gecontroleerd kan worden of er niet opnieuw wervels verschoven zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor uw algehele gezondheid, maar het is tevens een goede manier om terugval of nieuwe klachten te voorkomen.

Uw herstel staat voorop!